MODIVO DAYS! Obține o extra reducere la produsele selectate de la mărcile de top VEZI MAI MULT >>>

CĂUTARE…

Moda masculină în 2024 – află care sunt principalele tendințe ale anului

2 min.

Designerii sunt din ce în ce mai preocupați de aspectul ecologic al modei, așa că, în loc să creeze noi tendințe, ei încearcă să reia unele dintre ele pentru sezoanele următoare. Anul 2023 în moda masculină a fost marcat de eleganță sportivă, culori puternice și costume supradimensionate. Dacă ai urmărit îndeaproape tendințele de atunci și ți-ai echipat garderoba cu cel puțin o parte dintre acestea, avem vești bune: moda masculină 2024 va închide cercul! Ce se poartă anul aceste? Află mai jos.

Căutând răspunsuri la întrebarea ce va fi la modă în 2024, explorăm podiumurile marilor designeri.

modivo days 2024

Egiptul antic, modelele etnice, materialele strălucitoare și elementele aurii – ceva ce trebuie să urmărești cu siguranță în moda masculină din 2024. Imprimeurile exotice s-au întrepătruns pe podiumul Etro. Aici am putut admira cămăși de mătase în vârtejuri geometrice cu pantaloni scurți asortați, sau tricouri subțiri decorate cu portrete de zei egipteni.

Moda masculină în 2024 Etro
Etro
Photo by Victor Boyko/Getty Images

În timpul show-ului Dior, am putut admira o mulțime de tweed și de articole de îmbrăcăminte asociate casei de modă franceze, țesute din fire bouclé. Materialul moale a acoperit pantaloni scurți, pantaloni scurți fără mâneci și paltoane la jumătatea gambei. Acestea au fost combinate cu articole de îmbrăcăminte în culori neon și cu un must-have: șosete în duet cu șlapi sau mocasini cu talpă groasă.

Șlapii și șosetele au un loc aparte printre cele mai în vogă seturi din moda masculină 2024.

Moda masculină în 2024 Dior
Dior
Photo by Marc Piasecki/WireImage

O altă tendință a modei masculine pentru 2024 este reprezentată de pantalonii largi cu talie înaltă. Creatorii de modă prezic că aceasta va fi una dintre cele mai puternice tendințe! Astfel de pantaloni nu numai că vor arăta foarte la modă, dar vor prelungi optic silueta și îi vor accentua proporțiile. Bottega Veneta și Jil Sander s-au dovedit a fi fani ai unor astfel de modele. Poartă acești pantaloni în stil y2k (anii 2000) cu o curea și o cămașă sau un pulover.

Citește și articolul: Stilul Y2K – descoperă cele mai populare piese de garderobă în climatul modei anilor 2000

Moda masculină în 2024 Jil Sander
Jil Sander
Photo by Justin Shin/Getty Images

Catwalk-urile care anunță tendințele modei masculine 2024 au fost, de asemenea, inundate de… haine de lucru. Boom-ul pentru acest tip de îmbrăcăminte a avut loc deja cu câteva sezoane bune în urmă. Astăzi, moda se întoarce din nou în cerc. Este timpul să ne îndrăgostim de șosetele până la genunchi de modă veche, care oferă un strat suplimentar de căldură, de joggerii cu o mulțime de buzunare mari și de bluzele cu elemente reflectorizante. Creatorii de modă au înnebunit după această tendință, cu Pharrell Williams, Martine Rose și Silvia Venturini de la Fendi în frunte.

Moda masculină în 2024 Louis Vuitton
Louis Vuitton
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Anul acesta, moda masculină 2024 va îmbrățișa aceste tendințe îndrăznețe. Una dintre ele vor fi cu siguranță culorile neon, în special toate nuanțele aprinse de galben și verde. Astfel de culori au fost combinate cu materiale elegante: tweed și bouclé. Cu astfel de alegeri, designerii ne încurajează să luăm decizii îndrăznețe în combinarea croielilor și a culorilor îndrăznețe. Neonul poate fi încorporat într-un styling sub forma unui element specific al garderobei sau poate fi cuprins în accesorii.

Moda masculină în 2024 Dior
Dior
Photo by Marc Piasecki/WireImage

Costumele la modă pentru 2024 sunt, pe de o parte, modelele clasice perfect croite, precum cele de la Hugo Boss, cele cu dungi de la Saint Laurent sau modelele oversize în auriu, precum cele de pe podiumul Y/Project. Costumul bărbătesc nu mai este purtat doar pentru ocazii care necesită o ținută formală. Acesta poate fi văzut din ce în ce mai des pe străzile capitalelor mondiale ale modei într-o ediție casual – asortat cu un tricou simplu sau cu o bluză pe gât și pantofi sport.

Moda masculină în 2024  Y/Project
Y/Project
Photo by Estrop/Getty Images

Citește și articolul: Moda masculină: tendințe pentru primăvara-vara 2024

Imagine principală: Photo by Jacopo Raule/Getty Images

Tendințe și Sfaturi
Insta News