MODIVO DAYS! Obține o extra reducere la produsele selectate de la mărcile de top VEZI MAI MULT >>>

CĂUTARE…

Moda masculină: tendințe pentru primăvara-vara 2024

3 min.

Moda masculină pentru primăvara-vara 2024 este despre un mix de eleganță și stil casual sau o revenire la stilul anilor ’90. Care vor fi tendințele în perioada următoare? Cei mai importanți designeri promovează, printre altele, stiluri în spiritul „quiet luxury”, precum și look-uri formale reinterpretate. Aruncăm o privire specială asupra podiumurilor pentru a afla ce nu trebuie să lipsească din garderoba unui bărbat la modă în următoarele luni.

Descoperă mai jos tendințele modei masculine pentru primăvară-vară 2024 și află cu ce să îți completezi garderoba în acest sezon.

modivo days 2024

Ceea ce poate fi considerat cu siguranță o gură de aer proaspăt în moda casual masculină pentru primăvara și vara 2024 este un adevărat festin de modele. Pe podiumuri au fost prezentate mai ales cămăși cu modele retro purtate cu pantaloni simpli (Hermes) sau modele florale și aplicații (Dolce&Gabbana). Un lucru este cert: cămașa neobișnuită este un must-have în garderoba masculină pentru 2024!

Moda masculină pentru primăvara-vara 2024 Dolce&Gabbana
Dolce&Gabbana
Photo by Victor Boyko/Getty Images

Nu trebuie să reamintim nimănui că anul trecut a dominat o tendință bazată pe filosofia luxului discret. Articolele vestimentare în stilul „quiet luxury” au apărut, de asemenea, pe podiumurile care anunțau tendințele modei masculine pentru primăvara și vara anului 2024. De data aceasta, însă, estetica a căpătat un ton mai relaxat. Astfel, regele eleganței, Giorgio Armani, propune sacouri cu două rânduri de nasturi de culoare caramel, asortate cu pantaloni largi gri și mocasini. Ralph Lauren, pe de altă parte, promovează costume camel (tot cu nasturi la două rânduri) completate de o cămașă albastră. Pe scurt: griul și caramelul vor fi cele mai bune nuanțe pentru fanii eleganței atemporale.

Moda masculină pentru primăvara-vara 2024 Giorgio Armani
Giorgio Armani
Photo by Pietro S. D’Aprano/Getty Images

Topurile fără mâneci, în diverse combinații, au fost un element caracteristic al garderobei masculine, promovate pe podiumurile celor mai importante case de modă. Dolce & Gabbana ne propune să purtăm un maiou alb cu pantaloni eleganți cu dungă, dar deasupra și un longsleeve mulat. Maiouri din bumbac sau tricotate au fost văzute și în colecțiile Hermes, Burberry și Valentino.

Moda masculină pentru primăvara-vara 2024 Dolce&Gabbana
Dolce&Gabbana
Photo by Victor Boyko/Getty Images

Stilul smart casual, sau eleganța sportivă, te face să te simți atât elegant, cât și relaxat. Creatorii de modă duc acest mix ideal la următorul nivel și prezintă pe podiumurile de primăvară-vară 2024 o abundență de astfel de combinații pentru bărbați. Sacoul casual este asociat cu un tricou polo și pantaloni casual, în timp ce șapca de baseball conferă o notă sportivă. Unde poți găsi cele mai recente inspirații smart-casual? În primul rând în colecțiile celor de la Armani și Paul Smith.

Moda masculină pentru primăvara-vara 2024 Giorgio Armani
Giorgio Armani
Photo by Pietro S. D’Aprano/Getty Images

Moda masculină pentru primăvara-vara 2024 abundă în culori discrete, dar designerii au făcut, de asemenea, un efort pentru a include accente colorate în cele mai recente colecții. Una dintre culorile vedetă ale sezonului este cobaltul, care a apărut pe aproape toate podiumurile care anunță tendințele masculine pentru 2024. Mai presus de toate, au fost populare costumele în culori intense, dar și ținutele alcătuite din bermude bărbătești, bluze și veste. Designerii nu au uitat nici de pasteluri, aducând o gură de aer proaspăt în colecțiile de primăvară/vară. Valentino, Loewe și Marine Serre, printre alții, au o slăbiciune pentru hainele colorate.

Moda masculină pentru primăvara-vara 2024 Loewe
Loewe
Photo by Estrop/Getty Images
Moda masculină pentru primăvara-vara 2024 Valentino
Valentino
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Codul vestimentar office a fost puternic relaxat în ultimii ani, iar cel mai la modă element al modei masculine pentru primăvara și vara anului 2024 vor fi pantalonii scurți. Cu toate acestea, îi vom purta într-un mod ușor diferit de cel din vacanță. Designerii promovează pantalonii scurți din țesătură formală. Pe podiumul Valentino, am văzut un set cu o cămașă albă clasică și pantaloni negri până la genunchi. Acesta a fost completat cu șosete negre și mocasini. Louis Vuitton, pe de altă parte, a prezentat un set cu pantaloni scurți de tip chino de culoare bleumarin, un cardigan și un sacou.

Moda masculină pentru primăvara-vara 2024 Valentino
Valentino
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Anul trecut, podiumurile de modă au fost pline de look-uri inspirate din anii 2000, cu ținute din cap până în picioare din denim în prim-plan. Cu toate acestea, tendințele modei masculine pentru primăvara și vara anului 2024 sugerează că look-ul Y2K va fi înlocuit de o estetică a anilor ’90, cu blugi clasici și un tricou simplu, fără decorațiuni și sneakerși. În acest sezon, designerii promovează, de asemenea, look-ul office masculin. Pe podiumuri, am putut vedea costume cu pantaloni cu picioarele puțin mai largi, trench-uri clasice în stil detectiv, precum și serviete.

Moda masculină pentru primăvara-vara 2024 Boss
Boss
Photo by Pietro S. D’Aprano/Getty Images

Imagine principală: Pietro D’Aprano/Getty Images

Tendințe și Sfaturi
Insta News