CĂUTARE…

Black Friday 2020 sau nebunia cumpărăturilor

Dacă plănuiți să vă completați garderobele și numărați cu nerăbdare zilele până la reducerile de toamnă-iarnă, cu siguranță veți fi încântați de această veste. Sărbătoarea, sau mai bine zis tradiția, care a venit la noi din Statele Unite, se apropie cu pași repezi. Vorbim, desigur, despre celebrul Black Friday, care anul acesta cade pe 13 noiembrie.

De unde vine numele și care este istoria acestei tradiții americane? Chiar merită să faci cumpărături în acea zi? Dacă da, la ce ar trebui să fii atent? Ce produse merită să achiziționezi? Vei afla răspunsurile citind articolul de mai jos.

De unde vine numele de “Black Friday”?

În Statele Unite, prima zi de vineri după Ziua Recunoștinței este cunoscută sub numele de Black Friday. Pentru americani, această zi înseamnă începutul oficial al sezonului de cumpărături înainte de Sărbătorile de iarnă, în care mulțimile de consumatori sunt atrași de comercianții cu amănuntul care propun diferite oferte speciale și reduceri.

New york, N.Y.: Mulțimea de cumpărători în fața Macy’s cu ocazia „Black Friday”,

27 noiembrie 1992. (Imagine: Donna Dietrich/ Newsday RM/ Getty Images)

 

Potrivit Oxford English Dictionary (OED), a doua zi după Ziua Recunoștinței a fost cunoscută sub numele de Black Friday încă de la începutul anilor 1960. Există mai multe interpretări ale numelui în sine și explicații despre originile acestei tradiții. Una dintre ele se referă direct la însăși metoda de contabilizare a veniturilor și pierderilor generate de o întreprindere. Cu câteva decenii în urmă, când Excel nu rezuma în mod corect valorile rândurilor și coloanele au fost trecute pe hârtie, au fost folosite două culori pentru a distinge valoarea părții de credit și de debit a contului. Utilizarea a două culori avea la bază practica de a scrie partea de credit a unui cont în înregistrările contabile cu cerneală neagră, iar partea de debit cu cerneală roșie. În această zi, înregistrările contabile erau acoperite cu negru.

Conform unei alte teorii, termenul „Black Friday” a apărut ca o referință haioasă la cantitatea incredibilă de oameni de pe străzi în ziua respectivă. Datorită fluxului de cumpărători entuziaști din fața magazinelor, blocajele de trafic au fost enorme. Se presupune că acest termen ar fi putut fi inventat de către polițiștii și șoferii de autobuz care au fost luați prin surprindere de traficul imens. În ciuda referinței directe la evenimente nedorite, denumirea are un înțeles umoristic în acest context.

Despre terminologie, sau mai bine zis despre ce este vorba

În scurt timp, o serie de informații promoționale referitoare la „Black Friday”, „Black Weekend” sau „Black Deals” vor apărea în magazinele staționare și online. La prima vedere, te poți ușor pierde încercând să profiți de aceste curiozități promoționale, dar ne grăbim să te ajutăm.

Ei bine, inițial „Vinerea Neagră” a fost singura zi în care clienții primeau reduceri de preț. În scurt timp, perioada de promovare a fost prelungită cu încă două zile – adică în weekendul de după Black Friday, de aici și numele „Black Weekend”. Recent, a câștigat popularitate și prima luni după Ziua Recunoștinței, cunoscută sub numele de „Cyber ​​Monday” sau „Blue Monday”, care este renumită și pentru numeroasele vânzări oferite de obicei de magazinele online.

„Săptămâna neagră” sau „Black Deals” înseamnă în mod similar promoții oferite pe tot parcursul săptămânii.

Ce merită să achiziționezi cu ocazia Black Friday?

Pentru a nu ne pierde în marea reducerilor și a nu face greșeli frecvente și repetate, am pregătit câteva propuneri de articole vestimentare, care după părerea noastră merită cumpărate în această perioadă. Achiziționarea unei bluze noi în nuanța de muștar doar pentru că este redusă cu 70% nu este o soluție rezonabilă. Merită să abordezi promoțiile într-un mod diferit, puțin mai atent.

Baza cumpărăturilor de Black Friday ar trebui să fie investiția reușită. Dacă plănuiești deja de mult timp să achiziționezi un pulover de cașmir, poate acesta este momentul perfect pentru a plăti mai puțin pentru un articol de calitate excelentă și pentru a te bucura de el mai mulți ani la rând.

Lista noastră de propuneri include paltoane de lână, cămăși de mătase, pulovere din mohair și geci din piele. Pentru a nu ceda în fața cumpărăturilor compulsive, îți recomandăm să pregătești o listă cu lucrurile de care ai nevoie. Mai jos găsești propunerile noastre.

Cămașa albă

Un articol clasic, care nu necesită prezentare. 100% din bumbac. Va arăta bine atât alături de un costum, cât și într-o versiune sport cu blugi și sneakerși.

 

Cămașa Calvin Klein

Blugii clasici

Blugii cu o croială potrivită stau la baza fiecărei garderobe capsule. Modelul cu picioarele ușor evazate va fi o alegere de nota zece.

 

Blugi Levi’s

Sacoul în stil masculin

Ușor supradimensionat, oferă un efect nonșalant și se potrivește cu aproape toate articolele vestimentare. Merită să optezi pentru un model realizat din materiale naturale. Propunerea noastră constă din 100% lână (căptușeala este din bumbac!).

 

Sacoul Victoria Beckham

Pantalonii scurți din piele

Neapărat modele cu picioare largi și cu talie înaltă (vor subția optic picioarele). Cele din piele naturală vor rezista ani de zile. Toamna și iarna, asortează-le cu ciorapi cu imprimeuri interesante și cizme lungi.

 

Pantalonii scurți Sportmax Code

Geaca din piele

Venind vorba de articolele vestimentare din piele, nu am putut să nu menționăm modelele clasice de geci de piele. Sunt perfecte pentru stilizările de zi cu zi și vor da caracter oricărei ținute.

https://modivo.ro/p/lamarque-geaca-de-piele-dylan-4467-negru-oversize

Geaca de piele Lamarque

Puloverul ideal

Adică cel din lână sau cașmir. Va fi perfect chiar și în zilele geroase de iarnă. Și apropo, cu siguranță nu se va scămoșa.

 

Puloverul Luisa Spagnoli

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l mai departe!
Insta News