CĂUTARE…

Tendințe toamnă-iarnă 2024/2025 – bluze și cămăși de damă la modă

3 min.

Cunoaștem deja cele mai tari tendințe de toamnă-iarnă 2024/2025, inclusiv bluze și cămăși de damă la modă. Sunt diverse, îndrăznețe și creative. În timp ce unii designeri oferă bluze transparente din organza delicată, alții optează pentru ținute stratificate – chiar formate din mai multe cămăși. Ce modele merită să ajungă în garderoba ta? Descoperă!

Deși iarna căutăm în principal pulovere și jachete calde, straturile „interioare” ale ținutei – cămăși și bluze de damă la modă – nu sunt mai puțin importante. Ce propun designerii de top în 2024?

După cum probabil ai observat, în ultimele luni, tendința naked dress, constând în purtarea hainelor transparente, a devenit deosebit de intensă. De aceea, hitul incontestabil al sezonului toamnă-iarnă 2024/2025 vor fi bluzele de damă transparente, prezentate pe podiumurile Saint Laurent, Gucci, Helmut Lang și Versace. Deși țesăturile transparente nu ne vor ține de cald în anotimpurile mai reci, vor funcționa de minune combinate cu un blazer supradimensionat sau un pulover moale de cașmir cu decolteu în V.

Bluzele de damă moderne și transparente – din plasă, tul sau organza diafană – îți vor oferi o eleganță senzuală. Le poți combina cu un sutien de aceeași culoare sau cu un top mulat cu bretele.

Unul dintre cele mai șic modele pentru toamna anului 2024 – de fapt, pentru mai multe sezoane! – sunt dungile. Le îndrăgim pe pulovere, bluze și cămăși de damă. Anul acesta, cele mai la modă inspirații pentru articole de îmbrăcăminte cu dungi au venit de la prezentarea Tommy Hilfiger pentru sezonul toamnă-iarnă 2024/2025. Modelele îmbrăcate în ținute smart-casual au pășit cu îndrăzneală pe podium, atrăgând atenția asupra confortului hainelor purtate. Bluzele cu dungi orizontale (negru și alb sau alb și roșu) au arătat grozav în combinație cu fuste maxi trapez, pantaloni de damă largi și cizme de călărie din piele, care sunt deosebit de populare în acest sezon >>> Cizme la modă pentru toamna și iarna 2024/2025 – descoperă tendințele de pe podiumuri!

Datorită tendinței în stil mafiot mob wife, modelele animal print au intrat în tendințele actuale ale modei. Bluzele de damă la modă din 2024 vor fi inspirate din savana sălbatică și blana celor mai mari prădători. Vei găsi inspirație în fotografiile de pe podiumurile Dior și Isabel Marant, printre altele. Dacă nu știi cum să combini o bluză cu animal print, te sfătuim să te inspiri cu îndrăzneală pe estetica cowboy și stilul boho. Veste din piele întoarsă cu franjuri, cizme flexibile cu partea superioara încrețită, jachete din piele supradimensionate, genți cu franjuri – acestea sunt doar câteva dintre numeroasele articole din garderobă pe care le poți combina cu o bluză modernă cu animal print.

Ce se ascunde în spatele expresiei „cămăși de damă la modă 2024”? Pentru sezonul care urmează, designerii de top sugerează din nou îmbrăcămintea în straturi. O ținută compusă din mai multe straturi diferite este nu numai la modă, ci și incredibil de practică. În colecțiile Miu Miu și Bottega Veneta, modelele au purtat o cămașă peste alta, iar combinația a arătat foarte bine. Cum poți să recreezi această ținută? Tot ce trebuie să faci este să alegi două articole (de preferință supradimensionate) în culori diferite – podiumurile au fost dominate de o combinație de albastru deschis și gri – și să le îmbraci în straturi. Ușor? Și atât de impresionant!

Articolele clasice vorbesc de la sine, indiferent de anotimp! Acest lucru este cunoscut atât de it-girls interesate de modă, cât și de designerii de top. În 2024, încă nu ne luăm rămas bun de la cămașa de damă albă cu design simplu și de la modelele similare albastru deschis și roz deschis. Acest articol atemporal ne-a încântat pe podiumul Prada, unde modelele au prezentat ținute office de tip „fată cuminte”, cu fuste creion, cardigane cu nasturi și șepci distinctive. Cămășile de damă la modă în 2024 vor fi, așadar, minimaliste și simple, astfel încât să le poți folosi cu ușurință pentru ținutele de zi cu zi.

Ultima tendință, dar la fel de importantă pentru sezonul toamnă-iarnă 2024/2025, sunt cămășile de damă din satin. Articolele din țesătură fină și strălucitoare ne-au încântat pe podiumurile Helmut Lang și Ann Demeulemeester. Caracterul lor elegant, dar senzual, va adăuga o notă șic și rafinată. Ce face satinul demn de iubit? În primul rând, confortul său incredibil, moliciunea învăluitoare și caracterul său subtil. O cămașă de damă la modă în 2024 va funcționa excelent în combinație cu o haină lungă de blană, mai ales dacă alegi una dintre cele mai la modă culori ale acestui sezon: gri oțel, albastru arctic sau maro saturat.

Citește și articolul >>> Culori la modă pentru toamna și iarna 2024/25 – aceste nuanțe vor domina tendințele sezonului următor

Poți descoperi bluze și cămăși elegante de damă pentru 2024 în magazinul online MODIVO. Completează-ți garderoba pe baza celor mai populare tendințe și a stilului tău individual!

Citește și articolul >>> Breloc pentru geantă: cel mai modern accesoriu pentru toamna 2024

Imagine principală: Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Tendințe și Sfaturi
Insta News