MODIVO DAYS! Obține o extra reducere la produsele selectate de la mărcile de top VEZI MAI MULT >>>

CĂUTARE…

Ținutele business pentru femei – cum să le creăm? Inspiră-te de la femeile de afaceri celebre

2 min.

Trăim într-o perioadă în care din ce în ce mai multe femei ocupă poziții de conducere în marile companii, organizații sau pe scena politică. Celebrități precum Kendall Jenner și Emily Ratajkowski și-au început propriile afaceri. Tot mai mulți trendsetteri își lansează propriile mărci de îmbrăcăminte. Președintele Slovaciei și vicepreședinte Statelor Unite sunt tot femei. Există o nevoie tot mai mare de a crea stilizări de afaceri pentru femei care să fie în spiritul vremurilor actuale. Care sunt cele mai de succes? Acestea reprezintă un amestec echilibrat între cerințele codului vestimentar și exprimarea personalității femeilor. Cele mai de succes femei au stăpânit arta de a crea aceste look-uri la perfecție. Citește mai departe și lasă-te inspirată.

Ținutele de afaceri înseamnă mult mai mult decât un simplu costum. Vezi cum se îmbracă femeile de succes din ziua de azi.

modivo days 2024

Lista noastră se deschide cu siguranță cu cea mai populară, dar și cea mai sigură și testată modalitate de a crea un look business pentru femei – costumul perfect. Deși la suprafață poate fi asociat cu o uniformă un pic clișeică, în zilele noastre această opțiune de styling oferă o gamă foarte largă de posibilități. Costumele de damă sunt disponibile într-o varietate de croieli care le permit femeilor de afaceri din ziua de azi să se exprime și să manifeste modul propriu de abordare a modei. Putem alege dintre variantele supradimensionate, masculine, cele mai mulate, compuse dintr-un sacou slim-fit și pantaloni tip țigaretă, dar și cele ceva mai fanteziste, subliniind avantajele siluetei feminine – tip trapez.

O versiune ceva mai puțin formală și mai confortabilă a stilizației business pentru femei poate fi o combinație de pantaloni eleganți și o cămașă sau o bluză. Pantalonii negri și o cămașă albastră sau albă sunt o soluție sigură, dar nu și singură. Cu toate acestea, femeilor influente, precum ducesa Kate Middleton, le place să își includă propriile gusturi în codul vestimentar oficial. Acest lucru a dus, de exemplu, la schimbarea pantalonilor trapezi negri cu un model în nuanța de smarald și la o cămașă de mătase ecru.

Mai feminină, deoarece presupune combinarea unui sacou cu o fustă, este varianta de stilizare business pentru femei care include purtatul unei fuste și a unui sacou. Dacă asociezi acest lucru cu funcționarii din perioada comunistă, atunci este momentul să afli că este un stereotip greșit. În zilele noastre, costumele cu fuste frumoase și colorate sunt purtate, de exemplu, de soția lui George Clooney, avocata de succes Amal Clooney și de Michelle Obama, o femeie activă din punct de vedere social. Pe lângă costumele în stilul lor, există și o tendință puternică pentru costume cu fuste inspirate din moda anilor ’90. Unde să cauți inspirație? În ținutele lui Rachel Green din serialul TV „Friends”.

Și pentru că vorbim deja despre variantele mai feminine ale look-ului business, în acest moment merită să trecem fără probleme la rochii cu caracter oficial, adesea office. Ce le caracterizează? Manoperă excelentă, simplitate, cel puțin până la genunchi și adesea croieli geometrice. Atât vicepreședintele Statelor Unite, Kamala Harris, cât și președintele Slovaciei, Zuzana Čaputová, adoră să poarte rochii business. În acest caz, merită să mizezi pe o calitate foarte bună, deoarece croielile simple ale rochiilor de afaceri expun cu ușurință orice defecte.

Te invităm să citești și acest articol: Cămașa neagră pentru femei – ținute de pe Instagram >>>

Imagine principală: Neil Mockford / via Getty Images

Tendințe și Sfaturi
Insta News