MODIVO DAYS! Obține o extra reducere la produsele selectate de la mărcile de top VEZI MAI MULT >>>

CĂUTARE…

Silueta tip coloană – cum să te îmbraci dacă ai o siluetă dreptunghiulară?

3 min.

Silueta tip coloană este o siluetă care seamănă cu litera H. Este un tip destul de popular în rândul femeilor. Citește mai departe și descoperă ce articole vestimentare să alegi pentru a-ți accentua punctele forte ale corpului și pentru a-ți scoate în evidență formele feminine. În articolul de mai jos, vei afla, de asemenea, ce stilizări sunt recomandate de evitat.

Tipurile de siluete ajută la determinarea proporțiilor corpului și pe această bază la selectarea stilurilor de îmbrăcăminte potrivite. Nu toate tipurile de croieli sunt potrivite pentru fiecare siluetă. Desigur, articolele vestimentare pe care le porți depind foarte mult de stilul tău. Cu toate acestea, merită încă să știi în ce modele de haine vei arăta și mai bine. Silueta tip coloană – o luăm astăzi sub lupă și îți spunem care sunt modelele de îmbrăcăminte care îți vor sublinia punctele forte, îți vor scoate în evidență formele feminine și vor acoperi imperfecțiunile minore ale corpului. De asemenea, îți vom spune și ce stiluri ar trebui să eviți dacă silueta ta seamănă cu litera H.

modivo days 2024

O siluetă de tip coloană este, de asemenea, denumită și litera „H” sau dreptunghiulară. Pur și simplu, este o siluetă în linie dreaptă. Dacă corpul tău seamănă cu aceste forme, înseamnă că ai o siluetă foarte bine proporționată. Care sunt caracteristicile acesteia? Are umerii și șoldurile în aceeași linie, sâni mici, fără talie pronunțată și picioare lungi. Nu toate femeile care au această siluetă sunt înalte, dar majoritatea se pot lăuda cu o înălțime minimă de 170 cm. Cu toate acestea, aceasta nu este o condiție necesară – femeile scunde pot avea, de asemenea, o siluetă care seamănă cu un dreptunghi. Unii cred că acest tip de siluetă este cea mai apropiată de formele percepute de obicei ca fiind masculine. Cu toate acestea, îți recomandăm să te bazezi pe avantajele acesteia. Și una dintre ele este că poți purta aproape orice! Nu ești legată de regula care se aplică altor forme – nu îți vei copleși silueta cu un exces de accesorii și elemente decorative. Trebuie doar să fii atentă să nu perturbi proporțiile.

S-ar putea să te intereseze și acest articol: Tipuri de siluete – descoperă ce tip de siluetă ai >>>

Ce modele de îmbrăcăminte sunt cele mai avantajoase pentru femeile cu o siluetă tip coloană? Dacă vrei să-ți subliniezi talia, alege rochii care vor evidenția această zonă a corpului. Modelele trapezoidale (în formă de „A”) vor fi o alegere perfectă. Datorită formelor foarte feminine, precum mânecile bufante, centura în talie și partea inferioară evazată, silueta ta va câștiga o formă feminină. Te va face să te simți elegantă și ultra feminină. De asemenea, nu ezita să porți accente sub formă de volane, dantelă sau elemente asimetrice. Toate acestea îți vor „construi” silueta.

Când vine vorba de fuste, alege modele plisate sau cu diverse imprimeuri – nu există restricții! Fustele în formă de A sunt, de asemenea, o opțiune excelentă, deoarece vor face talia să pară mai îngustă. La fel și fustele creion care pot fi contrastate cu o cămașă supradimensionată sau chiar cu tricouri lejere.

Care sunt pantalonii potriviți pentru siluetele tip coloană? Pantalonii lungi și scurți cu talie înaltă sunt, de asemenea, o opțiune bună. Datorită faptului că ai picioarele lungi, îți poți permite pantaloni cu lungimea de 7/8 care îți vor expune gleznele și îți vor modela silueta. Dacă ai o problemă cu lungimea corectă a pantalonilor, deoarece, de exemplu, majoritatea modelelor sunt pur și simplu prea scurte, croielile 3/4 este opțiunea perfectă. Pantalonii care modelează corpul sunt, de asemenea, așa-numitele modele bootcut – un model evazat cu talie înaltă.

Am menționat la început că femeile cu o siluetă tip coloană sunt norocoase pentru că își pot permite majoritatea hainelor fără teamă că vor perturba proporțiile corpului. Cu toate acestea, există și unele modele de care ar trebui să te ferești. Articolele vestimentare cu talie joasă sunt unele dintre acestea. Datorită faptului că siluetele tip coloană sunt dotate cu picioare lungi, talia joasă va alungi în plus corpul. De asemenea, sunt dezavantajoase hainele largi care vor distorsiona silueta. Acestea sunt permise numai dacă folosești și alte haine pentru a păstra proporțiile siluetei- de exemplu, blugii mom jeans cu o cămașă oversize cu aplicații bufante.

Te invităm să citești și articolul: Cum să alegi blugii potriviți pentru silueta ta? Găsește modelul perfect! >>>

Toate produsele sunt disponibile online pe MODIVO.ro.

Tendințe și Sfaturi
Insta News