NOUL SEZON: PRIMĂVARĂ-VARĂ ’24! DESCOPERĂ TENDINȚELE DE MODĂ >>>

CĂUTARE…

Geaca din denim pentru femei: modelele preferate ale fashionistelor

2 min.

Este unul dintre articolele clasice ale garderobei feminine care nu se demodează niciodată și care a cucerit inimile celebrităților, designerilor și stiliștilor din întreaga lume de-a lungul mai multor decenii. Acest titlu este câștigat de geaca din denim pentru femei. Ținutele care o prezintă sunt aproape întotdeauna condamnate la succes. Totuși, inspiră-te din look-urile creatorilor de modă și află cu ce se asortează cel mai bine.

SS 24

Să aruncăm o privire în garderobele unor influenceri cunoscuți, ale căror look-uri variate dovedesc că geaca din denim va fi potrivită atât pentru seturi casual, cât și pentru cele formale.

Outfiturile cu geci din denim au bătut deja recorduri de popularitate în anii 1980, când Madonna a detronat toate vedetele, pășind pe covorul roșu în geci din denim, fuste mini, ciorapi cu plasă și buze roșii.

Madonna într-o jachetă din denim
Photo by Vinnie Zuffante/Michael Ochs Archives/Getty Images

Mai puțin de un deceniu mai târziu, tendința a fost îndrăgită și de Katie Holmes, care a combinat geaca din denim cu pantaloni cu picior larg. Era y2k și anii 2000 a fost, de asemenea, perioada jachetei din denim pentru femei. Britney Spears și Cindy Crawford ne-au uimit cu ținutele lor de atunci. Astăzi, Julia Fox, Emily Ratajkowski și Kaia Gerber inspiră lumea modei cu look-urile lor din denim. Modelele din Generația Z ne învață cum să purtăm o geacă de denim pentru femei atât pe baza ultimelor tendințe, cât și cu respect pentru moda deceniilor trecute.

Geaca din denim are o istorie lungă și bogată. De la începuturile sale, la începutul secolului XX, a servit armatei americane în timpul a două războaie mondiale și a îmbrăcat nenumărate chipuri celebre, de la James Dean și Marilyn Monroe la Elvis Presley. A devenit geaca preferată de adolescenții rebeli în anii ’50, de hipioții părăsiți în anii ’60 și a fost ruptă la cusături de punkeri în anii ’70. Purtată atât de clasa muncitoare, cât și de celebrități, geaca din denim se mândrește invariabil cu un farmec universal.

În lumea denimului, geaca din denim supradimensionată este un lider incontestabil. Ținutele cu total look-uri din denim sunt exemple de minimalism avangardist pe care designerii de modă și influencerii au ajuns să le îndrăgească. O geacă din denim supradimensionată poate fi combinată cu pantaloni în aceeași nuanță de denim sau într-o culoare contrastantă, ambele având un efect interesant.

Femeie cu un look din denim și cu o geantă de mână bej
Photo by Christian Vierig/Getty Images

O altă opțiune, mai degrabă de primăvară/vară, de dimensiuni mari, va fi setul format dintr-o geacă de denim – biker shorts și adidași. Acest tip de set va arăta foarte bine cu accesorii deschise sau maro, fie și numai sub forma unei genți ultra-moderne.

Femeie cu o jachetă din denim și biker shorts
Photo by Marc Piasecki/GC Images

Îți plac ținutele cu geci din denim bazate pe un contrast alb-negru? Poți crea o astfel de variantă cu o geacă de blugi neagră sau albă. Poartă prima versiune cu pantaloni albi sau cea de-a doua cu pantaloni negri. Completează-ți outfitul cu accesorii în aceeași gamă de culori, precum trendsetterul din fotografia de mai jos.

Femeie cu o jachetă neagră din denim și pantaloni scurți albi
Photo by Christian Vierig/Getty Images

Rochiilor delicate, vaporoase le plac, fără îndoială, contrastele. De aceea se potrivesc atât de bine cu bocanci sau… geci voluminoase. Geaca din denim lungă de tip boyfriend este accesoriul perfect dacă vrei să-ți bazezi look-ul pe o rochie feminină. Această combinație a fost irezistibilă pentru Blake Lively, care a încălcat regulile premierelor de film și ale covorului roșu cu o jachetă din denim lungă și voluminoasă.

Blake Lively într-o geacă lungă și supradimensionată din denim
Photo by James Devaney/GC Images

Gecile din denim sunt ideale pentru stilul vintage. Referințele la epocile trecute în modă sunt întotdeauna în trend. Așadar, dacă ești adepta modei anilor ’80 și ’90, poartă un set format din șlapi cu blană, geantă minimalistă, pantaloni trapezi, top și geacă retro din denim. Nu uita să-ți completezi outfitul cu o pereche de ochelari de soare cu lentile rotunde în stil Matrix.

Femeie în șlapi pufoși, cu o geantă minimalistă, o pereche de pantaloni evazați, un top și o jachetă de blugi retro
Photo by MEGA/GC Images

Imagine principală: Christian Vierig / via Getty Images

Tendințe și Sfaturi
Insta News