MODIVO DAYS! Obține o extra reducere la produsele selectate de la mărcile de top VEZI MAI MULT >>>

CĂUTARE…

Cum se măsoară o rochie? Scurt ghid de măsurare

2 min.

Vrei să-ți cumperi o rochie care să ți se potrivească perfect, dar ți-e teamă că nu vei găsi mărimea potrivită? Sau, dimpotrivă, încerci să vinzi o rochie purtată de mult timp? În ambele cazuri, este util să știi cum să măsori o rochie și ce trebuie să iei în considerare atunci când iei măsurile. Am pregătit pentru tine un ghid scurt și simplu. Află mai multe!

Pentru început, achiziționează o bandă de măsurat (disponibilă la orice mercerie) și ceva pe care să scrii și să iei notițe. Măsurarea hainelor nu necesită abilități speciale sau experiență!

modivo days 2024

Cum se măsoară o rochie? Ce măsurători trebuie luate în considerare?

Cel mai simplu este să măsori rochia pe corpul tău sau pe un manechin, dar o poți măsura și pe o masă sau pe podea. Trebuie să ții cont de lățimea taliei, a bustului, a șoldurilor și a umerilor, precum și de lungimea totală a rochiei și a mânecilor. Magazinele online indică uneori și lățimea spatelui și a părții inferioare. Pentru o idee mai clară, aruncă o privire la imaginea de mai jos:

Cum se fac măsurătorile unei rochii? Ia în considerare: A – lățimea bustului, B – lățimea taliei, C – lățimea șoldului, D – lungimea totală

  • Te întrebi cum să-ți măsori circumferința bustului pentru o rochie? Cel mai bun mod de a face acest lucru este în sutien, ținându-ți respirația, dar fără a face eforturi excesive în piept. Banda de măsurat trebuie să fie la înălțimea mameloanelor și să fie bine lipită de corp. Se măsoară circumferința în centimetri și se notează rezultatul, de exemplu 86 cm.

  • Talia este partea îngustă a corpului, între coaste și șolduri. Se măsoară, de obicei, la nivelul buricului. Aceasta este o măsurătoare deosebit de importantă dacă ești în căutarea unei rochii cu o talie accentuată.

*Măsura taliei este mai puțin importantă în cazul articolelor vestimentare oversize.

Talia se măsoară la nivelul buricului.

Știai că…?

În anii 1960, toate femeile aspirau să atingă numerele magice: 90-60-90-90 (bust-talie-șolduri), asociat cu legendara Marilyn Monroe.

  • Șoldurile trebuie măsurate în partea lor cea mai largă – astfel încât banda să treacă prin partea cea mai convexă a mușchiului gluteal. Aceasta este o măsură foarte importantă, atât atunci când se cumpără o rochie, cât și fuste și pantaloni.

  • Și, în cele din urmă, merită să știi cum să măsori lungimea totală a rochiei tale. De obicei, se măsoară de la umăr până în partea de jos, fără a include înălțimea gâtului sau a gulerului.

O lățime destul de importantă de care ar trebui să ții cont întotdeauna este partea din spate a umărului. Se măsoară în cel mai larg punct al său, cu mușchiul relaxat. Pe cât posibil, brațul trebuie să atârne liber pe lângă corp.

Cum să-ți măsori circumferința bustului pentru o rochie? Cel mai bun mod de a face acest lucru este în sutien, ținându-ți respirația, dar fără a împinge pieptul prea mult în afară.

Cum se măsoară mărimea rochiei?

Atunci când se măsoară, banda de măsurat nu trebuie să fie foarte mulată sau prea lejeră față de corp. Este important să fii naturală și relaxată – în nici un caz nu trebuie să-ți tragi abdomenul înăuntru! Dacă nu ai o bandă de măsurat, poți folosi o simplă panglică pe care o măsori apoi cu o riglă. În magazinele online, articolele sunt de obicei măsurate în plan plat, așa că este posibil ca materialul să se întindă pe corp, mai ales dacă rochia este elastică.

Important…

Nu uita că, chiar și în cadrul aceluiași magazin online, mărimile pot varia de la o marcă la alta, așa că verifică întotdeauna tabelul de mărimi.

Exemplu de tabel de mărimi din magazinul online modivo.ro

Știi deja cum să-ți măsori mărimea rochiei, dar încă nu ești sigură că o anumită creație îți vine bine? În magazinul online Modivo poți să comanzi cu ușurință aceeași rochie în două sau trei mărimi diferite și să o probezi acasă. Livrarea de la 99 lei la plata în avans și returul sunt gratuite!

Tendințe și Sfaturi
Insta News