CĂUTARE…

Cum să alegi blugii potriviți pentru silueta ta? Găsește modelul perfect!

Așa cum a spus Yves Saint Laurent, „Blugii au putere de exprimare, modestie, sex appeal, simplitate.” Ba mai mult, nu se demodează niciodată. Singura dificultate este alegerea modelului potrivit de blugi pentru tipul de siluetă dat. Care sunt pașii de urmat? Urmând sfaturile noastre, vei găsi cu ușurință croiala potrivită pentru Tine!

Cu ajutorul unor pantaloni selectați corespunzător, poți sublinia punctele forte ale siluetei și acoperi micile imperfecțiuni ale corpului. Este suficient să știi care este modelul potrivit pentru Tine!

Pasul 1: Cum să alegi mărimea potrivită de blugi?

Modelele de blugi diferă între ele. Unele maschează imperfecțiunile siluetei și fac talia mai vizibilă, altele scurtează picioarele. Nu uita un lucru: nu există siluete bune sau rele, există doar o garderobă selectată într-un mod nepotrivit. Să începem cu elementele de bază, adică cum alegem mărimea corectă a blugilor? În magazine, găsim cel mai adesea mărimi de la S la XL sau – 36, 38, 40, 42. Mărcile specializate în principal în producția de blugi – precum Levi’s sau Wrangler – oferă parametri puțin mai preciși. Acestea se bazează de obicei pe un marcaj dublu: W (talie) – talia și L (lungime) – lungimea piciorului.

Înainte de a cumpăra blugi, merită să optezi pentru un centimetru de croitorie. Măsoară-ți circumferința taliei și apoi împarte numărul obținut cu 2,54 (lungimea de inch în centimetri). Datorită acestui fapt, vei obține prima mărime, adică cea din jurul taliei. La fel procedezi și atunci când vrei să măsori lungimea piciorului.

De exemplu, dacă talia ta are 79 cm, împarte acest număr cu 2,54 și vei obține 31,1 (rotunjit 31). Dacă nu vrei să-ți pierzi timpul numărând, utilizează tabelul practic de mărimi disponibil pentru fiecare produs din magazinul online Modivo.

665

Blugi Wrangler și tabelul de mărimi.

Pasul 2: Cum să alegi blugii în funcție de forma siluetei?

Misiune: subțierea siluetei

Pentru a subția optic silueta și a accentua talia, optează pentru blugi cu talie înaltă. Pantalonii cu piciorul drept sau evazat îți vor permite să echilibrezi proporțiile dintre șoldurile largi și picioarele înguste. Uită de modelele skinny și cele cu talie joasă – sunt blugii care pot evidenția defectele siluetei.

666

Blugii de culoare închisă, cu talie înaltă și cu croială dreaptă, vor face silueta să pară mai subțire. În fotografie: blugi PINKO

Misiune: picioare subțiri

Doamnele cu gambe groase ar trebui să evite pantalonii de lungime ¾ și modelele cu o lungime până la mijlocul gambelor. Sublinierea celei mai groase zone este o greșeală de stilizare des întâlnită. Pentru a obține un efect de subțiere a coapselor, optează pentru blugi de tipul bootcut, adică ușor evazați de la genunchi în jos. Blugii Boyfriend sau modelele populare de mom jeans vor fi, de asemenea, potrivite.

667

BLUGI REGULAR FIT GUESS

Misiune: alungirea picioarelor

Cea mai ușoară cale de a-ți alungi picioarele este cea cu ajutorul unor pantofi selectați corespunzător. Tot ce trebuie să faci este să încalți tocuri înalte, subțiri sau groase, iar picioarele (și posteriorul) vor părea mai subțiri și mai ferme. În plus, alege pantaloni cu talie înaltă și picioare lungi și cu siguranță vei obține efectul dorit.

668

BLUGI SLIM FIT G-STAR RAW

Misiune: evidențierea posteriorului

Pentru a îmbunătăți forma feselor, optează pentru un model cu buzunare mari (înclinate spre interior). Pantalonii care nu au buzunare la spate, micșorează optic posteriorul. Și dacă vrei să-ți maschezi fesele rotunde, alege o pereche de blugi de culoare închisă, cu buzunare apropiate între ele sau acoperă-ți șoldurile cu o tunică largă.

669

BLUGI SLIM FIT LEE

Pasul 3. Calitatea contează!

Nu uita că, pe lângă alegerea mărimii și a croielii potrivite, calitatea pantalonilor din denim joacă un rol la fel de important. Evită blugii care conțin o cantitate mare de poliester (peste 30%) și materiale similare cu textura denimului. Gama magazinului online Modivo include pantaloni din bumbac 100%, precum și modele cu un amestec de lyocell și elastan. Alege perechea perfectă pentru Tine!

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l mai departe!
Insta News