Sezonul festivalurilor VEZI MAI MULT

CĂUTARE…

Culori la modă pentru primăvara-vara 2024 – nuanțele cheie care vor fi în tendințe în primăvara și vara aceasta

3 min.

Culorile la modă pentru primăvara-vara 2024 aduc un suflu de prospețime, energie și speranță în modă, dar și calm și nostalgie. Trezesc apetitul pentru soare, ciocolata neagră, fisticul delicios, scăldatul în mare și piersica parfumată. Analizând cele apărute pe podiumurile de modă din Paris, New York, Copenhaga și Milano, am alcătuit o listă cu cele mai în vogă culori pentru primăvara și vara 2024. Vrei să afli care sunt aceste culori? Descoperă-le mai jos!

Burgundy intens, cobalt strălucitor și nuanțe de alb-negru – acestea sunt doar câteva dintre culorile la modă pentru primăvara și vara 2024.

festival

Cea mai în vogă culoare a anului 2024, potrivit Institutului Pantone, este Peach Fuzz. Nuanța 13-1023 este o culoare de piersică delicată, care exprimă o întreagă cordialitate și anunță o perioadă de apropiere. Interesant este faptul că, deși și-a găsit un loc sigur în industria modei, aceasta câștigă popularitate și în domeniul tendințelor de interior. Rochiile în culoarea Peach Fuzz, fustele cu o notă de piersică și gențile într-o nuanță subtilă de portocaliu sunt în prezent cele mai apreciate pe podiumurile de modă din întreaga lume. Culoarea Peach Fuzz a fost văzută mai ales pe podiumurile Tove, Jil Sander și Fendi.

Culori la modă pentru primăvara-vara 2024 Jil Sander
Jil Sander
Photo by Justin Shin/Getty Images

În sezonul trecut, verdele lime, verdele canar și nuanțele sale fluorescente au dominat culorile neon. De data aceasta, printre tendințele principale pentru primăvara-vara 2024 se va număra opusul lor complet: negrul. Elegant și misterios, negrul intens care atrage privirile a împodobit croielile și accesoriile clasice de pe podiumurile designerilor. Cel mai mult, însă, a apărut pe creațiile atemporale de tip little black dress. Ce să mai spunem: orice minimalist va fi încântat!

Culori la modă pentru primăvara-vara 2024 Max Mara
Max Mara
Photo by Pietro D’Aprano/Getty Images

Culorile la modă pentru primăvara și vara 2024 sunt o multitudine de nuanțe discrete. Toate nuanțele imaginabile de alb au apărut pe podiumurile unor branduri precum Prada și Valentino. Așadar, dacă designerii de la astfel de branduri de top încorporează albul în colecțiile lor pentru primăvara-vara 2024, știm că total look-urile neutre vor fi unele dintre tendințele principale în lunile următoare.

Culori la modă pentru primăvara-vara 2024 Versace
Versace
Photo by Victor Boyko/Getty Images

Dacă ești în căutarea unui răspuns la întrebarea ce culoare va fi la modă în 2024, una dintre ele va fi cu siguranță: indigo. Nuanța intensă de albastru va domina tendințele pentru primăvara-vara 2024 – trebuie doar să arunci la colecțiile caselor de modă Acne, Givenchy sau Armani. Indigoul este perfect pentru un total look, și exact așa îl folosesc designerii în acest sezon.

Culori la modă pentru primăvara-vara 2024 Givenchy
Givenchy
Photo by Peter White/Getty Images

Argintiul în ținutele de vacanță? Da, va fi una dintre cele mai la modă culori pentru sezonul primăvară-vară 2024. Regula este simplă: fii strălucitoare și îndrăzneață. Poartă o astfel de ținută la o cină sau la o petrecere de vară. Pentru inspirație pentru seturile argintii, aruncă o privire la colecțiile Blumarine, Acne și Carolina Herrera. Catwalk-urile sunt pline de rochii maxi strălucitoare, rochii midi chic de tip creion și bluze cu mâneci cu paiete.

Culori la modă pentru primăvara-vara 2024 Avellano
Avellano
Photo by Kristy Sparow/Getty Images

Cea mai la modă culoare pentru primăvara și vara 2024? Un candidat puternic pare a fi burgundy. Deși această nuanță și-a făcut deja loc în tendințele sezoanelor anterioare, acum își pune amprenta și mai puternic și apare ca fiind culoarea emblematică a colecției Gucci pentru primăvara-vara 2024. Dar nu este singura, deoarece burgundy-ul saturat a împodobit, de asemenea, pantaloni scurți, genți și geci pe podiumurile Versace, Prada și Vaccarello.

La fel ca și negrul, culoarea burgundy se identifică mai degrabă cu sezonul rece, motiv pentru care apariția sa pe podiumuri a fost șocantă. Cu toate acestea, pentru creatorii de modă, vișiniul nu trebuie să fie văzut ca o culoare grea: dimpotrivă, poate fi stilizat în duet cu elemente tipic estivale și conferă romantism și lejeritate ținutei.

Culori la modă pentru primăvara-vara 2024 Gucci
Gucci
Photo by Estrop/Getty Images

Tendințele pentru primăvara-vara 2024 sunt pline de surprize, dar nu lipsesc nici elementele clasice binecunoscute. Este vorba despre culorile pastelate, pe care designerii le promovează în fiecare an în colecțiile lor de vară. În acest sezon, fisticul are și el șansa de a deveni cea mai la modă culoare a anului în rândul culorilor neutre (alături de Peach Fuzz). Toate nuanțele de verde deschis și salvie sunt perfecte pentru rochiile de vară și costumele de in, iar acestea nu au lipsit de la Bottega Veneta, Ferragamo și Gucci.

Culori la modă pentru primăvara-vara 2024 Fendi
Fendi
Photo by Pietro D’Aprano/Getty Images

În colecțiile pentru sezonul primăvară/vară 2024, creatorii de modă au fost excepțional de pasionați de toate nuanțele posibile de albastru. Alături de indigo, se pare că albastrul deschis a primit la fel de multe aplauze. Rochiile albastre au putut fi văzute pe podiumul de la Zimmermann, Alaïa sau la JW Anderson, iar aici ar trebui să cauți inspirație de styling pentru viitorul sezon de nunți.

Culori la modă pentru primăvara-vara 2024 Zimmermann
Zimmermann
Photo by Peter White/Getty Images

Știi deja ce culori vor fi la modă pentru primăvara și vara 2024, așa că este timpul să îți completezi garderoba pentru lunile următoare. O poți face, ca întotdeauna, pe MODIVO!

Citește și articolul: Topul tendințelor în moda feminină pentru 2024 – acestea sunt hainele și accesoriile care ne vor domina garderobele!

Imagine principală: Photo by Daniele Venturelli/WireImage

Tendințe și Sfaturi
Insta News