MODIVO DAYS! Obține o extra reducere la produsele selectate de la mărcile de top VEZI MAI MULT >>>

CĂUTARE…

Culoarea Pantone a anului 2023 a fost aleasă! Descoperă articolele vestimentare și accesoriile în nuanța de Viva Magenta

2 min.

La fel ca în fiecare an, Institutul Pantone a ales culoarea care va deschide calea în modă, design și amenajări interioare. Titlul de cea mai importantă culoare a anului 2023 a fost acordat nuanței 18-1750 Viva Magenta. Culoarea vibrantă a roșului estompat combină tonuri calde și reci și este menită să simbolizeze fuziunea dintre trecut și viitor, dintre realitatea fizică și cea virtuală. Cum arată mai exact culoarea Viva Magenta și de ce a devenit cea mai importantă culoare a anului 2023? Vei afla citind rândurile de mai jos.

Culoarea anului 2023 de la Pantone este foarte influentă asupra modei și a tendințelor lansate de marii designeri și influenceri deopotrivă. Descoperă cum este purtată această nuanță de fetele it populare!

modivo days 2024

Expertul în culori Pantone Color Institute™ selectează de peste 20 de ani culoarea care va domni anul acesta. Institutul american a început această tradiție în 1999. La acea vreme, a numit Cerulean Blue cea mai importantă culoare pentru anul 2000, care marca începutul noului mileniu. Până în prezent, culori precum Ultimate Gray, Illuminating, Classic Blue, Very Peri și Rose Quartz, cunoscut și sub numele de Millennial Pink, au obținut această onoare. Cum funcționează procesul de selecție a culorilor? Experții de la Institutul Pantone analizează în detaliu tendințele din modă, cultură, artă, design sau lumea culinară, precum și schimbările sociale și evenimentele actuale. Pe această bază, ei selectează o culoare care nu numai că reflectă tendințele, dar într-un fel le creează. Într-adevăr, culoarea anului Pantone influențează în mod semnificativ designerii și deciziile de cumpărare din multe industrii.

Cum arată culoarea anului 2023? Viva Magenta 18-1750 este o nuanță de roșu închis cu o notă de roz, care exprimă un semnal de putere nouă. Este oarecum asemănătoare cu culoarea anului 2002, care a fost True Red, dar seamănă foarte puțin cu culoarea anului 2022, Very Peri. Leatrice Eiseman, director executiv al Pantone Colour Institute, explică alegerea sa prin aceste cuvinte:

„În era tehnologiei, ne străduim să ne inspirăm din natură și din realitatea reală. PANTONE 18-1750 Viva Magenta provine din familia culorilor roșii și este inspirată de roșul de cochilie, unul dintre cei mai prețioși și, de asemenea, cei mai puternici coloranți naturali cunoscuți în lume. PANTONE 18-1750 Viva Magenta ne reconectează cu materia primordială. Evocând forțele naturii, Viva Magenta ne stimulează spiritul, ajutându-ne să ne construim puterea interioară.”

1. Sacou ONLY

2. Rochie Marella

3. Geantă Versace

4. Pantofi cu toc CAFèNOIR

Prin alegerea Viva Magenta ca și Culoare a Anului, Institutul Pantone ne încurajează să experimentăm și să ne exprimăm fără limite. Această nuanță electrizantă anunță o perioadă veselă, mai ales în raport cu ultimii ani, destul de dificili.

Viva Magenta în ținutele fetelor it

Deși culoarea anului de la Pantone abia a fost aleasă, influencerii populari, care știu mai multe despre tendințe decât oricine altcineva, au purtat deja haine și accesorii în această nuanță în timpul Săptămânilor Modei din acest an. Vezi în ce look-uri au încorporat-o trendsetterii.

?utm_source=ig_web_copy_link
?utm_source=ig_web_copy_link

Îmbrăcăminte și accesorii Viva Magenta pe MODIVO

Vrei să fii în pas cu ultimele tendințe de modă? Special pentru tine, am selectat articole vestimentare și accesorii la modă în nuanța Viva Magenta disponibile pe MODIVO.

Puffer jacket Pinko
Renașterea Rinascimento
Trening G-Star Raw

Citește și articolul: Culori la modă pentru toamna și iarna 2022/23 – aceste nuanțe vor domina tendințele sezonului următor

Imagine principală: Edward Berthelot via Getty Images

Tendințe și Sfaturi
Insta News