MODIVO DAYS! Obține o extra reducere la produsele selectate de la mărcile de top VEZI MAI MULT >>>

CĂUTARE…

Color blocking – stilizarea nuanțelor contrastante și moderne. Cum se combină culorile între ele?

4 min.

Color blocking a fost una dintre tendințele fierbinți ale anului 2011. La vremea respectivă, trendul a fost promovat de case de modă precum Gucci, Jil Sander, Prabal Gurung și Sportmax. Zece ani mai târziu, moda nuanțelor contrastante este din nou în vogă. Pentru sezonul primăvară-vară 2021, moda color blocking este prezentă în numeroase colecții semnate de Brandon Maxwell, Miu Miu și Raf Simons. Tendința color blocking a fost prezentată și în colecția Resort de Bottega Veneta, care a dictat multe tendințe în modă în ultimele sezoane, așa că nici de data aceasta nu putea fi altfel. Descoperă inspirațiile de pe podiumurile de modă de la care se inspiră trendsetterii și află cum să asortezi culorile între ele!

Joaca cu moda poate însemna să combini nu doar anumite croieli, ci și culori. Vezi cum să amesteci cu ușurință culorile pentru a avea un look la modă și interesant!

modivo days 2024

„Negrul sigur pare acum o culoare moartă, plictisitoare, ruginită” – scria Sarah Mower în numărul din septembrie 2011 al revistei americane Vogue, în contextul ținutelor color blocking care au dominat podiumurile și moda de stradă. „Atribui acestui nou val de culoare semnificația sa revoluționară datorită modului în care se infiltrează în croitorie – geci, paltoane și pantaloni care au fost programați să fie negri încă din anii 1980. Și, într-adevăr, au avut loc unele schimbări, deoarece stilul multicolor nu este deloc o apariție rară. Influencerii danezi contribuie, de asemenea, revoluționarea modei ținutelor colorate. Datorită popularității lor în creștere, mulți designeri privesc din nou cu ochi buni nuanțele care nu au fost purtate în trecut.

Roata culorilor poate fi utilă în crearea ținutelor în stil color blocking. Cum se folosește? Acest lucru depinde de efectul pe care dorești să-l obții. color blocking înseamnă atât contrastul, cât și combinarea culorilor similare. Dacă nu dorești să experimentezi cu această tendință, dar vrei să creezi o stilizare interesantă și colorată, combină culori adiacente. De exemplu, verdele și galbenul, roșul și rozul sau albastrul și movul merg bine împreună. Dacă ești în căutarea celui mai mare contrast, alege nuanțe care se află una vizavi de cealaltă pe roata cromatică. De exemplu: albastru și portocaliu, verde și roșu sau galben și violet. Oricare ar fi modul în care îți creezi look-ul trendy în stil color blocking, cu siguranță va arăta grozav.

Se spune că tendința color blocking își are originea în opera pictorului Piet Mondrian. Artistul iubea simplitatea și folosea combinații neobișnuite de culori pentru a sparge formele sale geometrice. Influențat de operele de artă ale acestui pictor olandez, Yves Saint Laurent a creat celebrele sale rochii Mondrian. În afară de alb și negru, rochiile au avut trei culori – roșu, galben și albastru – care sunt culorile primare. Acest număr ar trebui să fie, de asemenea, răspunsul la întrebarea privind numărul de culori pe care trebuie să le folosești într-un styling. Trei culori sunt suficiente pentru a crea o ținută interesantă. Este important de reținut că trendul color blocking se concentrează doar pe culori puternice și nu include niciun imprimeu. Negrul, albul și griul nu fac parte din această tendință. Dacă ți se pare dificil să combini nuanțe contrastante, atunci două nuanțe sunt suficiente. Această ținută are și ea mult impact, iar sfaturile de mai jos te vor asigura că nu vei face nicio greșeală.

Dacă ești în căutarea combinației de culori potrivite, poți folosi întotdeauna roata cromatică. Îți oferă inspirație instantanee pentru propriile look-uri. Dacă dorești să creezi outfituri contraste, optează pentru culori care sunt perfect opuse sau adiacente una față de cealaltă. La urma urmei, verdele nu se potrivește doar cu roșu, ci și cu roz. Vezi care sunt duo-urile de culori pe gustul influencerilor populari!

Roz și verde – o combinație modernă de color blocking

Verdele și rozul au fost una dintre cele mai în vogă combinații din ultimele sezoane. Acest duo a fost popular chiar și într-o perioadă în care designerii nu promovau trendul de color blocking. Aceste culori pur și simplu merg bine împreună. Vezi ce nuanțe apar în stilizările de pe Instagram!

Galben și violet în ținutele în stil color blocking

Galbenul combinat cu mov nu este una dintre cele mai populare combinații, dar merită să-i dai o șansă. Acest duo arată foarte îndrăzneț și atrage privirile. O altă soluție poate fi combinarea galbenului cu o culoare adiacentă violetului, de exemplu roz. Consultă ambele propuneri și vezi care dintre ele este mai interesantă!

Roșu și verde într-un compleu în stil color blocking la modă

Roșul și verdele pot fi o idee foarte bună dacă vrei să creezi un compleu în stil color blocking. Aceste culori, deși la prima vedere nu par a fi o combinație bună, în cele din urmă arată original și subliniază faptul că îți place să te joci cu moda. De asemenea, verdele se potrivește bine cu portocaliul alături de roșu.

Portocaliu și albastru într-o combinație contrastantă de color blocking

Portocaliul poate arăta grozav asortat cu verdele, dar posibilitățile de stilizare nu se termină aici. Culoarea care se află exact vizavi este albastrul. Pe de altă parte, portocaliul nu trebuie să fie punctul de plecare pentru stilizare. Dacă crearea ținutei începe cu albastru, atunci și roșul este o opțiune bună. Vezi cum arată aceste culori în combinații trendy de color blocking!

Color blocking nu înseamnă doar combinarea culorilor opuse pe roata de culori. De asemenea, poți crea un duo sau chiar un trio interesant prin combinarea nuanțelor adiacente. Vezi cât de coerent și colorat poate arăta un astfel de set!

Roz și mov – duo-ul cromatic perfect pentru un look feminin

Leonie Hanne combină rozul și movul în ținuta sa bicoloră. Ea a asortat o cămașă și tocuri roz cu pantaloni de trening și o geantă lila. Această combinație demonstrează că, atunci când se creează look-uri color blocking, este important să se acorde atenție nu numai articolelor vestimentare, ci și accesoriilor.

Galben și verde – se pot oare asorta aceste culori?

Partea de sus într-o culoare și partea de jos în altă culoare? De ce nu? Nina Sandbech, care este expertă în combinarea culorilor, a demonstrat că aceasta este o idee excelentă. Look-ul ei include un pulover galben cu guler înalt și beretă, pantaloni verzi și o pereche de tocuri. Această combinație te poate inspira să-ți creezi propria ținută.

Verde și albastru într-o singură ținută – cum se combină aceste culori?

Atunci când creezi un set color blocking în două culori, poți alege, de asemenea, haine și accesorii de o singură culoare și le poți stiliza cu un articol într-o altă nuanță. Influencerul din imaginea de alături a ales să poarte o pereche de pantaloni albaștri, o cămașă, sneakerși și o geantă verde. Cea de-a treia culoare, galbenul, și-a făcut, de asemenea, o apariție subtilă. Această nuanță este „vecinul perfect” pentru verde și creează, de asemenea, un contrast plăcut cu albastrul.

Cum să asortezi rozul și portocaliul?

Leonie Hanne a purtat, de asemenea, un top într-o culoare și pantaloni de altă culoare. Trendsetterul a optat pentru o cămașă și rame de ochelari roz, pantaloni și o borsetă în aceeași nuanță de portocaliu. Acest set este atât de optimist. Leonie și-a completat outfitul cu un sacou roz.

Citește și articolul >>> Ce culori ți se potrivesc? Combină articolele vestimentare pe baza roții cromatice și a nuanțelor neutre! 5 trucuri de styling

Imagine principală: Christian Vierig / via Getty Images

Tendințe și Sfaturi
Insta News