MID SEASON SALE! Reduceri de până la 30%

CĂUTARE…

Cei mai la modă pantofi pentru bărbați – tendințe de modă pentru toamna-iarna 2023/2024

3 min.

Deși noi abia acum intrăm în sezonul de toamnă/iarnă, de câteva luni bune designerii de top au creat deja concepțiile care vor fi la modă. Moda lucrează în avans, dar – din fericire – și noi, așa că, înainte ca temperaturile de la fereastră să scadă semnificativ, observăm deja ceea ce a apărut pe podiumuri. O surpriză s-au dovedit a fi pantofii bărbătești la modă, în conformitate cu tendințele toamnă-iarnă 2023/2024. Deși designerii ne-au prezentat modele bine cunoscute din sezoanele anterioare, fiecare dintre acestea a apărut într-o versiune ușor reîmprospătată. Află mai jos despre ce este vorba.

Pantofii eleganți, modelele de oxfords sau sneakerșii albi nu sunt neobișnuiți atunci când vine vorba de încălțămintea de bărbați pentru toamnă și iarnă, dar cei văzuți pe podiumurile care anunță tendințele pentru sezonul toamnă-iarnă 2023/2024 surprind cu siguranță.

MSS

Sunt o piesă de bază a garderobei capsulă a bărbaților (și a femeilor), se potrivesc cu aproape orice și dovedesc pentru încă un sezon că nu se demodează niciodată. Despre ce pantofi este vorba? Sneakerșii albi, bineînțeles, cu care – dacă nu ai făcut-o deja – trebuie neapărat să îți echipezi garderoba.

Pentru toamna anului 2023, în locul modelelor joase de daddy shoes care au ajuns pe rafturi în ultimele sezoane, optează pentru modele în stil retro, cu o parte superioară care se termină deasupra gleznei. Variantele cu un design sportiv și benzi elastice distinctive în loc de șireturi sunt, de asemenea, populare. Inspiră-te de pe podiumul Louis Vuitton sau de pe terenurile de baschet din anii 1990.

Un model pășește pe podium în timpul prezentării de modă Louis Vuitton Ready to Wear primăvară/vară 2024
Louis Vuitton
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Pantofii clasici pentru bărbați, purtați adesea alături de costume, vor căpăta un nou caracter, cu siguranță mai original, în toamna și iarna 2023/24. Chunky shoes, adică tendința de a avea încălțăminte ceva mai voluminoasă și mai grea, este încă prezentă în cazul sneakerșilor, iar de data aceasta se va aplica și modelelor clasice.

Dacă ești în căutarea unor pantofi bărbătești la modă care să se potrivească cu costumul sau sacoul tău, alege pantofi cu talpă mai groasă. Acești pantofi eleganți și masivi au apărut pe podiumurile unor mărci precum Givenchy și JW Anderson. Cum să îi porți? Inspiră-te din look-urile lui Travis Barker de pe covorul roșu.

Un model pășește pe podium în timpul defilării Givenchy Ready to Wear primăvară/vară 2024, în cadrul Săptămânii modei masculine de la Paris
Givenchy
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

>>>Citește și articolul: Moda masculină pentru toamna-iarna 2023/2024 – află care sunt tendințele de top de pe podiumuri

Una dintre tendințele de top în materie de modă pentru sezonul toamnă/iarnă este stilul preppy. Inspirat de look-ul academic, cu cardigane, chinos și cravate în prim-plan. Pantofii Oxford se potrivesc perfect cu această ținută și se numără printre cei mai la modă pantofi bărbătești pentru toamna/iarnă 2023/2024, caracterizați prin găuri în față și șireturi, deși variantele cu barete au fost văzute și pe podiumul Fendi. Poți asorta cu ușurință aceste încălțări cu seturi casual sau ceva mai elegante.

Un model pășește pe podium în timpul prezentării de modă Louis Vuitton Ready to Wear primăvară/vară 2024, în cadrul Săptămânii modei masculine de la Paris
Louis Vuitton
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Designerii par să fie încă puternic inspirați de subcultura goth, metal sau punk și de încălțămintea purtată de reprezentanții acesteia. De data aceasta, prezentând încălțămintea bărbătească la modă pentru toamna și iarna 2023/2024 modelele de chunky boots care au apărut pe podiumuri în urmă cu un an au înlocuit sneakerșii negri peste gleznă. Acest tip de încălțăminte este un must-have pentru fanii stilului sportiv cu o notă de punk. Vei găsi o mulțime de modele în acest climat în cea mai recentă colecție RAGE AGE.

Un model pășește pe podium în timpul defilării Givenchy Ready to Wear primăvară/vară 2024, în cadrul Săptămânii modei masculine de la Paris
Givenchy
Photo by Victor VIRGILE/Gamma-Rapho via Getty Images

Observând cele mai recente colecții ale caselor de modă de top, nu putem să nu simțim că multe dintre piese sunt o așa-zisă repetare a trecutului. Acest lucru se datorează faptului că mulți designeri sunt atenți să nu creeze prea multe microtendințe noi pentru a avea grijă de planetă.

Astfel, de exemplu, Dior, cunoscut pentru dragostea sa pentru piesele clasice, include încă o dată cizmele de cauciuc printre pantofii pentru bărbați la modă pentru toamna și iarna 2023/2024. Este vorba de încălțămintea care nu ar trebui să lipsească din garderoba de toamnă/iarnă a oricărui bărbat cu o abordare practică a modei.

Un model, detaliu de pantof, pășește pe podium în timpul defilării Dior Homme Menswear Fall-Winter 2023-2024, în cadrul Săptămânii Modei de la Paris
Dior
Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)

Citește și articolul: Moda masculină pentru toamna-iarna 2023/2024 – află care sunt tendințele de top de pe podiumuri

Imagine principală: Photo by Pietro D’Aprano/Getty Images

Tendințe și Sfaturi
Insta News