CĂUTARE…

Ceasuri moderne și practice pentru diverse ținute pentru bărbați – modelele potrivite?

În ziua de azi, ceasurile nu sunt considerate doar cronometre. Acestea joacă tot mai adesea roluri de accesorii, pe de o parte accentuând gustul proprietarului, în timp ce pe de altă parte – potrivindu-se cu ținuta lui. Care este modelul potrivit de ceas pentru bărbați, ce brățară va fi cea mai bună și cum să înțelegem corect parametrii cu privire la rezistența la apă? Vă vom risipi imediat toate îndoielile!

Automat, quartz sau electronic, pe o curea de piele sau o brățară de oțel? Mecanismul și cureaua sunt aspectele de bază la care ar trebui să acordăm atenție atunci când achiziționăm un ceas pentru bărbați.

Ceas automat sau quartz? Câteva cuvinte despre mecanisme

În primul rând, vom arunca o privire mai atentă asupra mecanismelor utilizate la ceasurile pentru bărbați. Poți alege dintre:

  1. ceasurile clasice – adică setate manual, mecanismul e menținut în funcțiune prin întoarcerea regulată a coroanei, fără baterii, rar întâlnit în modelele de ultimă generație;
  1. ceasuri automate – modelate după modelul mecanismul clasic, cu diferența că este setat cu ajutorul mișcărilor mâinii – în funcție de mișcare, rotorul se rotește, ceea ce asigură o mișcare constantă și lină a arătătoarelor;
  1. ceasuri quartz – în prezent sunt cele mai populare modele, apreciate mai ales pentru precizie. Acestea necesită utilizarea bateriilor, iar funcționarea lor constă în contorizarea numărului de vibrații ale cristalelor de cuarț;
  1. ceasuri electronice – de obicei sunt echipate cu un ecran pe care timpul este prezentat în format numeric. Nu sunt la fel de precise ca cele echipate cu mecanism quartz, dar au adesea funcții suplimentare, cum ar fi un cronometru sau un pedometru.

192

Ceasurile quartz sunt în prezent cele mai populare modele.

Impermeabilitatea – un factor important, nu numai la piscină

Analizând parametrii ceasurilor pentru bărbați, ai observat cu siguranță că marea majoritate a acestora sunt oarecum impermeabile. Această caracteristică ar trebui să fie deosebit de importantă pentru bărbații activi, al căror accesoriu trebuie să funcționeze în diverse condiții, uneori dificile. Merită să știi că un ceas rezistent la apă va fi util nu numai la piscină, ci și în timpul alergării, mersului pe bicicletă, drumețiilor de weekend sau în desfășurarea activităților cotidiene.

Cu toate acestea, cum se citesc valorile atribuite modelelor individuale? Etanșeitatea este descrisă în numărul de atmosfere. Cele mai frecvente sunt:

  1. 3 ATM – ceasuri rezistente la stropire, ploaie sau spălarea mâinilor;
  1. 5 ATM – cu un astfel de ceas poți face un duș sau o baie într-o cadă și – în cazul unor mărci – să înoți (dar fără a sări în apă);
  1. 10 ATM – un ceas cu care poți înota cu ușurință sau să te scufunzi.

193

Impermeabilitatea este un parametru deosebit de important pentru bărbații activi fizic.

Piele sau oțel – ce curea ar trebui să alegem?

Ultimul aspect, dar nu cel mai puțin important, este designul accesoriilor. Modelele elegante sunt în primul rând ceasurile cu brățară din oțel – negre, argintii sau aurii. Acestea sunt nuanțe clasice și sigure, care pot fi rupte cu un cadran alb, negru sau bleumarin. Astfel de modele arată foarte bine atât în ​​combinație cu costumul, cât și ca un plus pentru un look mai casual.

Sfatul stilistului

Cauți un ceas universal? Bazează-te pe un model pe o brățară de oțel care se potrivește cu multe ținute, indiferent de culoarea fiecărui articol vestimentar.

Un ceas pe curea din piele este o alegere excelentă pentru fiecare zi, deoarece va completa perfect stilizările semi-formale. Merită să ne amintim, însă, că nuanța curelei ar trebui să corespundă cu îmbrăcămintea sau alt accesoriu – nu ar trebui să fie semnificativ diferită de fondul ei. Pentru fanii stilului sport recomandăm modele pe o curea din silicon – durabilă și rezistentă la deteriorarea mecanică, va satisface cu siguranță așteptările fiecărui bărbat activ.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l mai departe!
Insta News