Doar cu noua aplicație! -29 lei reducere la produsele selectate cu codul VEZI MAI MULT
CĂUTARE…

Ce rochie ar fi grozavă pentru o nuntă pentru o femeie de 40 de ani? Verifică sugestiile noastre!

4 min.

O femeie poate fi frumoasă la orice vârstă – este indiscutabil. Jennifer Lopez și Shakira demonstrează acest lucru, având grijă de aspectul și atractivitatea lor în ciuda trecerii timpului. Ele strălucesc cu ținute fenomenale la fiecare eveniment. Și tu poți atrage atenția la următoarea nuntă. Îți sugerăm ce rochie pentru o femeie de 40 de ani te va face să ieși în evidență față de ceilalți invitați.

Croiala empire, croiala trapez sau poate animal print? Descoperă ce rochii pentru femei de 40 de ani sunt la modă și emană stil și eleganță, evidențiindu-ți în același timp frumusețea!

Când vine vorba de ținutele de nuntă pentru femeile peste 40 de ani, regulile sunt aceleași ca și pentru orice altă vârstă. Poartă ceva confortabil, elegant și în acord cu propriul gust. Rochia perfectă îți va accentua formele fără a dezvălui prea mult.

Deci, ia în considerare o rochie realizată dintr-un material de înaltă calitate, de in, bumbac sau mătase. Desigur, și piesele din țesături sintetice pot funcționa, atâta timp cât provin de la un brand de încredere. Materialul bun este esențial, deoarece previne ca rochia să pară kitsch.

Ce croială de rochie de petrecere este potrivită pentru o femeie de 40 de ani? Croiala în A este la modă – nu se lipește de corp, garantând libertate de mișcare. În plus, ascunde perfect orice imperfecțiuni din zona abdomenului, pe care multe femei le vor aprecia. Dacă te întrebi ce tip de rochie ar fi cel mai potrivit pentru o femeie de 40 de ani plus-size, această croială va funcționa și pentru tine.

Printre rochiile de top pentru femeile de 40 de ani se numără și modelele tip creion. Femeile care doresc să își evidențieze talia și șoldurile le vor adora. Dacă alegi și umerii goi, vei urma exemplul lui Jennifer Lopez, care își accentuează adesea astfel atuurile.

Alternativa este o rochie empire – spectaculoasă și în stil ballroom. Are lungime maxi și multe straturi de material. Ar fi perfectă pentru nunțile somptuoase. De obicei, este un pic mai largă, motiv pentru care este apreciată de femeile cu toate tipurile de corp. Alege nuanțe pastel sau nude. Un roz delicat sau maro deschis va împiedica ținuta să fie prea stridentă.

Pentru iubitoarele de stil șic și minimalism, recomandăm rochia petrecută. Această rochie se caracterizează printr-o parte petrecută, care creează o încrețire în material și un decolteu în V. De cele mai multe ori, este prinsă lateral sau are o închidere ascunsă. Subțiază frumos talia și amintește de stilul Mirandei Priestly din filmul Diavolul se îmbracă de la Prada.

În colecția de vară din 2024, Donatella Versace se concentrează pe rochii midi, de preferință minimaliste, simple, cu detalii subtile sau fără decorațiuni. Astfel de rochii pentru nunți pentru femei de 40 de ani degajă rafinament și îți permit să creezi o ținută în stil înstărit. Piesele din mătase sau satin sunt în vogă acum.

Printre ținutele de nuntă pentru femeile de 40 de ani, o rochie maxi cu decolteu în V și mâneci mai largi este, de asemenea, populară. Completează ținuta cu pantofi cu toc gros, o poșetă și bijuterii din aur. Dacă vrei să ieși în evidență, alege o culoare vie, de exemplu lime, sau optează pentru un imprimeu animal îndrăzneț. Iar dacă preferi un stil mai discret, rozul pal sau verdele mentă delicat vor fi alegeri perfecte.

Desigur, nici rochiile mini nu se demodează! Fie că sunt cambrate sau evazate, în ecru sau albastru deschis – alegerea îți aparține. Totuși, asigură-te că îți oferă libertate de mișcare. O croială prea strâmtă te poate face să te simți inconfortabil.

Detalii precum penele și paietele? Cele din urmă sunt atemporale. Salma Hayek știe asta și alege o rochie maxi roșie cu paiete. Imaginează-ți cât de frumos ar străluci o astfel de rochie în luminile salonului de nuntă.

Culorile universale pentru rochii de nuntă rămân rozul pudrat, nude, ecru și bejul. Dacă vrei o ținută clasică, elegantă și sofisticată, alege o nuanță din această paletă de culori.

Alternativa sunt culorile suculente – galbenul solar, rozul energic sau roșul aprins. Eva Longoria preferă prima variantă. Este alegerea perfectă pentru luna august. Nuanța vie adaugă prospețime ținutei și creează un look coerent cu tocuri înalte și un blazer lejer.

Am selectat trei ținute cu rochii pentru o femeie de 40 de ani care participă la o nuntă!

Rochie midi în tonuri pământii

O rochie midi în verde măsliniu va fi o opțiune originală și atrăgătoare. Alege una ușor evazată sau cu decolteu în V. Asorteaz-o cu pantofi eleganți cu toc înalt și bijuterii din aur.

Rochie tip creion cu pene

O rochie tip creion, de culoare albastru deschis, cu pene, este alegerea perfectă dacă apreciezi un look clasic, dar sexy. Poart-o cu pantofi cu toc mic și un sacou ecru, cu croială simplă. Completează ținuta cu accesorii subtile, cum ar fi cercei lungi și o brățară subțire.

Rochie maxi cu imprimeu floral

O rochie maxi cu imprimeu floral mare va adăuga ținutei tale o tentă de vară. Ia în considerare un model cu umeri căzuți. O astfel de rochie se potrivește bine cu sandale joase.

Citește și articolul >>> Pantofii plați la nuntă – sunt potriviți? Ținute elegante fără tocuri!

Angelina Jolie și Victoria Beckham știu ce putere au salopetele, motiv pentru care le poartă frecvent la evenimente importante. Poate și tu vei fi tentată de o salopetă la modă în locul unei rochii pentru o nuntă? Sunt populare piesele din in, perfecte pentru zilele însorite. Completează ținuta cu sandale cu platformă, ochelari de soare mari și cercei rotunzi din aur și ești gata să domini ringul de dans!

În locul unei rochii, poți purta și un costum de damă sau un set. Confortul și eleganța vor fi asigurate de un costum monocromatic sau unul cu imprimeu floral. Seturile minimaliste – simple și fără detalii decorative – sunt populare printre celebrități. Asta este exact ce a ales Nicole Kidman, completând ținuta cu pantofi clasici și o brățară delicată.

Yves Saint Laurent a spus odată: „De-a lungul anilor am învățat că ceea ce este important la rochie este femeia care o poartă.” Așa că amintește-ți că nu doar rochia dă caracter ținutei, ci și – sau predominant – tu. Dă-ți voie să te simți frumoasă, încrezătoare și confortabilă în rochiile de la MODIVO!

Imagine principală: Photo by Raimonda Kulikauskiene/Getty Images

Tendințe și Sfaturi
Insta News