CĂUTARE…

Cămașă hawaiană – nu doar pentru vacanțe. Cum o poți combina?

3 min.

Produsele reprezentative din Hawaii nu sunt doar apa azurie, plaja aurie și pizza cu ananas. Cămașa hawaiană a revenit la modă! Aceasta a cunoscut primul val de popularitate în urmă cu câteva decenii – îți amintești scena din filmul Blue Hawaii din 1961, în care Elvis Presley cânta la ukulele? Celebrul star și-a pus la gât o ghirlandă de flori și o cămașă cu model fabulos. Acest simbol al unei vieți fără griji își poate croi drumul și în garderoba ta!

Și, dacă vorbim despre cultură, cămașa hawaiană a fost un tovarăș nedespărțit al detectivului interpretat de Tom Selleck în seria Magnum. Reține că acest articol de îmbrăcăminte a făcut parte din istorie mult timp și este asociat cu bărbații încrezători și atrăgători.

Să ne întoarcem puțin în trecut. Poate ai ghicit că cămașa hawaiană provine cu adevărat din Hawaii, a cărui capitală este popularul oraș Honolulu. În anii 1920, era purtată de coloniștii locali. Dar cum s-a răspândit această tendință în alte culturi, atât de departe de insula paradisiacă? Iată răspunsul – modelele colorate și florale au atras atenția soldaților americani staționați în Hawaii în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Puțin mai târziu, în anii 1950, turismul s-a dezvoltat dinamic în acea zonă, fapt care a popularizat cămășile hawaiene.

În zilele noastre, cămășile hawaiene pentru bărbați sunt sinonime cu lipsa de griji, aventura și bucuria vieții. Acestea ne duc cu mintea la ape azurii nesfârșite, soare și băuturi cu decorațiuni palmier. Deși cele mai preferate cămăși hawaiene erau din mătase și aveau mâneci scurte, în prezent, articolele din bumbac sau material sintetic, precum viscoza ușoară, sunt și ele foarte populare.

Dacă ești în căutarea unei cămăși ușoare, care respiră, pentru călătoriile de vacanță, modelul hawaian este un articol obligatoriu. Dacă alegi un model care conține bumbac, pielea ta va respira chiar și în cea mai fierbinte după-amiază. Croiala lejeră a unei cămăși hawaiane îți va menține confortul, permițând circulația aerului, prevenind petele vizibile de transpirație și oferindu-ți libertate de mișcare – fiind ideală pentru ieșirile și excursiile din zilele însorite.

O cămașă hawaiană pentru bărbați nu numai că va asigura confortul, ci și va diversifica majoritatea ținutelor casual. Perfectă pentru un festival, o întâlnire, o plimbare prin oraș și cumpărături. Deși este asociată în special cu ținutele de plajă, cămașa hawaiană devine din ce în ce mai populară ca element al ținutelor urbane, deoarece adaugă o notă casual hainelor de vară uzuale pentru bărbați.

Majoritatea cămășilor hawaiene nu necesită îngrijire specială, lucru pe care îl vei aprecia în timpul călătoriilor tale de vacanță. Cămașa ușoară va ocupa puțin spațiu în valiză și cu siguranță își va face treaba în Spania însorită, Caraibe tropicale și pe litoralul grecesc. Datorită modelelor colorate și culorilor vii, vei atrage privirile și vei ieși în evidență din mulțime.

Imprimeurile florale de pe cămășile pentru bărbați sunt promovate în timpul prezentărilor de modă de Gucci, Jack & Jones și Yves Saint Laurent. Cămășile hawaiene interesante, îndrăznețe și la modă vor condimenta stilurile plictisitoare streetwear. Se combină bine cu:

De asemenea, când vine vorba de încălțăminte, cămașa hawaiană pentru bărbați se potrivește bine cu:

Una dintre cele mai la modă ținute este o cămașă hawaiană purtată descheiată peste un tricou simplu într-o singură culoare. În acest caz, ai posibilități nelimitate de combinații atunci când vine vorba de pantaloni – blugii rupți, pantalonii scurți albi sau pantalonii chino bleumarin vor fi un succes.

Dacă îți plac ținutele expresive, alege un stil hawaian clasic – o cămașă multicoloră, pantaloni scurți albi largi și sandale din piele maro. Iar dacă preferi ținute discrete, combină o cămașă hawaiană albă, cu imprimeu palmier închis la culoare, cu pantaloni scurți albi, pantofi sport crem și un ceas de culoare închisă.

Cămășile hawaiene pentru bărbați cu palmieri și flori sunt purtate de idolul modei David Beckham și de cântărețul Justin Bieber. Paparazzi l-au surprins și pe Tom Holland într-o ținută urbană cu cămașă hawaiană. Actorul a asortat-o cu o jachetă de piele neagră, pantaloni de culoare închisă și un ceas minimalist cu curea maro, creând o ținută universală și discretă.

Descoperă câte posibilități moderne oferă o cămașă hawaiană pentru bărbați. Aceasta a încetat de mult să mai fie asociată cu kitsch-ul și, atunci când este combinată corespunzător, în special cu pantaloni și pantofi discreți, devine un sinonim al masculinității și al atractivității. Chiar și președintele Harry Truman a purtat o cămașă hawaiană pe coperta revistei Life în 1951.

S-ar putea să te intereseze și acest subiect >>> Pantalonii din in pentru bărbați – outfituri de vară

În primul rând, evită prea multe imprimeuri în ținuta ta. Dacă alegi o cămașă hawaiană colorată – de exemplu cu imprimeu floral sau cu pete – optează pentru un ton minimalist pentru restul hainelor. Prea multe motive și imprimeuri sunt nepotrivite împreună, copleșesc și dau impresia de exagerare. Optează pentru un aspect consecvent, indiferent dacă te afli pe plajă sau te plimbi pe străzile unui oraș italian.

Dacă nu ești sigur ce culoare a pantalonilor, pantofilor sau accesoriilor se potrivește bine cu cămașa ta hawaiană cu model, alege culori universale, adică:

  • alb,
  • negru,
  • nuanțe de gri și maro.

Această paletă de culori va fi o bază fiabilă pentru majoritatea ținutelor care includ o cămașă hawaiană pentru bărbați. Gama MODIVO include o varietate de cămăși cu model pentru bărbați – alege cămașa preferată și bucură-te de atmosfera de vară fără griji, oricând vrei!

Citește și articolul >>> Outfituri pentru bărbați pentru vara 2024: află ce merită să ai în garderoba ta

Imagine principală: Edward Berthelot via Getty Images

Tendințe și Sfaturi
Insta News