CĂUTARE…

Cum să-ți îmbraci copilul la plajă?

4 min.

„Valurile mării, cântecul păsărilor, plaja aurie…” – Te pregătești pentru o vacanță de familie la malul mării sau al oceanului, unde zilele curg mai încet și mai leneș? Ți-ai făcut deja valiza și începi să pregătești lucrurile pentru copilul tău? O ținută de vacanță pentru un copil mic ar trebui să includă, printre altele, o cremă SPF bună, o pălărie pentru soare și ochelari de soare care blochează până la 100% din razele nocive. Află cum să-ți îmbraci copilul pentru plajă de la A la Z!

Hainele de vară pentru copii abundă într-o varietate de croieli, modele și țesături. Află de ce este mai bine să eviți poliesterul și ce ne așteaptă: moda pentru copii pentru primăvara-vara 2024!

Ținutele pentru copii sunt uneori înșelător de asemănătoare cu cele pentru adulți, mai ales în cazul fetelor. Rochii colorate, salopete din in, pantaloni scurți din bumbac și, nu în ultimul rând, costume de baie pentru copii – acestea sunt câteva dintre numeroasele articole vestimentare fără de care este dificil să te imaginezi relaxându-te lângă apă. Dacă te confrunți cu întrebarea ce să porți la plajă cu copilul tău – amintește-ți că materialele în sine sunt mai importante decât culorile sau modelele. Vara, când temperaturile sunt foarte ridicate, țesăturile naturale sunt cele mai adecvate.

salopetă din in pentru fete

Acordă o atenție deosebită inului, care are un potențial alergenic scăzut, nu irită și are un efect antibacterian. Bumbacul va fi, de asemenea, o opțiune bună, fibrele sale naturale sunt plăcute pentru piele, respirabile și ușor de întreținut. Ce alte țesături vor funcționa bine în căldura verii? Cu siguranță mătasea, adesea folosită pentru cămășile pentru băieți, și muselina, creată din fibre pieptănate de bumbac, mătase, in sau lână.

styling de plajă pentru fete: top cu dungi și pantaloni evazați

Vara, cu siguranță nu este indicat să purtăm haine din fibre sintetice precum poliamidă, poliester, lycra, elastan și acril, mai ales dacă nu au o căptușeală aerisită. De ce? Articolele fabricate din țesăturile menționate mai sus rețin căldura, provoacă transpirație și nu elimină umezeala. Prin urmare, purtarea lor nu este doar inconfortabilă, ci prezintă și riscul de supraîncălzire și de îmbolnăvire a copilului nostru.

Îmbrăcăminte de plajă aerisită pentru băieți

Dacă știi deja ce țesături vor fi cele mai bune pentru copilul tău în timpul verii – ai trecut de cele mai importante lucruri. Acum te poți concentra pe croieli, modele și culori. Pentru plajă, o opțiune excelentă vor fi hainele cu tăieturi supradimensionate care asigură o circulație continuă a aerului și nu se lipesc strâns de corp. Deci, ce să împachetezi în valiza copilului tău? Cu siguranță rochii de vară pentru fete, pantaloni scurți confortabili cu talie elastică pentru băieți, pantaloni din in cu picioare largi, tricouri din bumbac sau cămăși ajurate. De asemenea, este important ca acestea să poată fi dezbrăcate și îmbrăcate cu ușurință, fără probleme.

styling de plajă pentru fete: rochie cu dungi

Dar culorile? Deși afirmația că negrul atrage mai mult soarele a fost demult dezmințită, cu siguranță hainele de vară pentru copii în culori vii sunt mai populare și reflectă mai bine razele. Așadar, acordă o atenție deosebită articolelor în alb, bej sau pasteluri delicate. Hainele pentru copii cu imprimeuri sunt, de asemenea, o opțiune excelentă – pe de o parte, îi vor plăcea cu siguranță micuțului tău și, pe de altă parte, sunt mai puțin susceptibile de a evidenția murdăria.

o fată într-o cămașă ajurată și bucket hat

cum să-ți îmbraci copilul la plajă

Pentru bebeluși și copii mai mici, cea mai bună alegere este un costum de baie UV cu mânecă lungă. De ce? UPF 50+ oferă o protecție excelentă împotriva soarelui, deoarece blochează mai mult de 98% din razele nocive ale soarelui. Costumele de baie sunt fabricate din țesături sintetice de înaltă calitate pentru o potrivire de lungă durată, se usucă rapid și sunt rezistente la efectele apei clorinate și sărate. În plus, costumele de baie UV pentru copii descrise sunt adesea prevăzute cu deschidere la nivelul între picioare pentru a facilita schimbarea scutecelor fără a fi necesară îndepărtarea costumului de baie.

Costum de baie UV pentru băieți

Dacă ești în căutarea unui costum de baie pentru un copil mai mare – în special o fată – te poți inspira din ultimele tendințe pentru primăvara-vara 2024. Costumele de baie dintr-o singură piesă cu decupaje și modelele cu un singur umăr sunt extrem de în vogă în acest an. Pentru băieți, pantalonii scurți de baie colorați continuă să fie cei mai populari.

Citește și articolul>>> Moda de plajă 2024 – ce vom pune în valiza de vacanță anul acesta?

costum de baie mov pentru fete

Te întrebi ce încălțăminte va proteja picioarele micuțului tău de nisipul fierbinte, de iritații și de supraîncălzire? Cea mai practică opțiune vor fi pantofii de apă și de plajă pentru copii cu protecție UV. Sunt ideali pentru înotul în mare, deoarece protejează de pietre ascuțite, scoici sau recife de corali. Protecția suplimentară va fi asigurată de talpa antiderapantă, ceea ce va face mai ușoară menținerea echilibrului. Totuși, nu uita să îi folosești doar pe plajă, pentru a nu își pierde proprietățile atât de repede. Pentru o plimbare de-a lungul promenadei, sandalele confortabile pentru copii din material moale (de exemplu, spumă EVA) sau sneakerșii din plasă respirabilă sunt o opțiune excelentă.

Pe plajă, efectele soarelui sunt resimțite foarte puternic. În aer liber este dificil să găsești umbră și adăpost de căldură. Acesta este motivul pentru care accesoriile de plajă practice pentru copii sunt atât de importante. Ce includ acestea?

  • ochelari de soare anti-UV care blochează până la 100% din razele nocive pentru a proteja ochii sensibili ai copiilor;
  • o pălărie / șapcă pentru copii (pentru cei mici recomandăm în special șepcile UV cu cozoroc și un strat suplimentar de țesătură pentru a proteja gâtul);
styling de plajă pentru fete

Vara, este deosebit de important să protejăm pielea sensibilă a copiilor de soare. Pentru copii, sunt recomandate produsele cu SPF 30 sau mai mare. Pentru bebeluși, sunt recomandate cremele cu SPF 50 pentru a oferi o protecție UV eficientă și ridicată. Atunci când alegi o cremă de protecție solară pentru copilul tău, acordă o atenție deosebită compoziției acesteia. Ambalajul ar trebui să conțină informații cu privire la vârsta de la care este sigur să utilizăm produsul. De asemenea, merită să ne aprovizionăm cu loțiuni și emulsii after-sun pentru copii, precum și cu o spumă calmantă pentru a calma roșeața și iritația.

Costum de baie pentru fete Calvin Klein și pantaloni scurți colorați

În plus față de protejarea pielii, hidratarea este foarte importantă. În medie, câtă apă ar trebui să bea un copil în fiecare zi?

  • 2 ani: 1100-1200 ml;
  • 2-3 ani: 1300 ml;
  • 4-8 ani: 1600 ml;
  • 9-13 ani: 2100 ml (băieți) și 1900 ml (fete).

La soare și în cazul unei activități fizice crescute, aportul de lichide ar trebui să fie și mai mare.

Tendințe și Sfaturi
Insta News